Lassi Ukkosen mestarikurssi sähkökitaran soundeista

Lassi Ukkonen on maamme johtava vahvistin- ja pedaaliguru, jonka Mad Professorille suunnittelemat laitteet ovat saavuttaneet maailmanlaajuista suosiota.

Custom Boardsin tiloissa järjestetyssä ”Kitaristin kaksi työkalupakkia” -koulutuksessa Lassi seikkaperäisesti avasi näkemyksiään sähkökitaralle tärkeistä taajuuksista ja havainnollisti, miten eri laitteet reagoivat kitaran signaaliin. Lassi kertoi myös lukuisista oivalluksistaan vuosien varrelta ja siitä, kuinka hän on hyödyntänyt niitä laitteiden suunnittelussa. Analyysin kohteina olivat myös hänen suunnittelemansa Simble Overdrive- ja Simble Predriver-pedaalit sekä maailmankuulu Dumble-vahvistin, unohtamatta Lassin Mad Professorille ja Puuverstas Änäkäiselle suunnittelemia kaiutinkaappeja.

Koostin tästä sessiosta kolmentoista klipin soittolistan, jotka on nyt katsottavissa alla.

Videot vievät katsojan sähkökitaran signaalinkuljetuksen maailmaan ennennäkemättömällä intensiteetillä mutta myös selkein sanakääntein. Sarja alkaa plektrasta ja päättyy ämyriin. Klipit ovat enimmillään kahdeksan minuutin mittaisia, osa vain parin minuutin pätkiä. 

Minulla oli suuri ilo editoida tämä sessio ja oppia samalla Lassin esimerkkejä kuuntelemalla täysin uusia asioita. Tee itsellesi palvelus: varaa hetki elämästäsi ja katso koko roska kerralla läpi. Takaan, että käsityksesi sähkökitarasta ei ole sen jälkeen ennallaan. Voit toki katsoa ne erikseenkin klikkaamalla vasemman ylälaidan valikkoa.

Olen jo sopinut Lassin kanssa seuraavasta koulutuksesta ensi keväälle. Kurssista tiedotetaan ensimmäisenä blogini tilaajille, joten voit varmistaa saavasi ajoissa tiedon tapahtumasta tilaamalla blogin täältä.

Mukavia katseluhetkiä toivottaen

24.12.2016 Kimmo Aroluoma
Kirjoittaja on Custom Boardsin perustaja ja väsymätön laitefanaatikko, joka siirtyy tämän kirjoitettuaan viettämään joulua.

comments powered by Disqus