Amorphis vaihtoi putkivahvistimet Kemperiin

Olin marraskuun puolella yhteydessä Amorphiksen kitarateknikkoon Aleksi Keräseen ja kitaristi Esa Holopaiseen. Kuulin samalla, että he olivat tehneet Kemperillä vahvistinprofiileita Suomen keikkojen soundcheckeissä. Esa oli sosiaalisessa mediassa levinneiden kommenttien mukaan erittäin vakuuttunut ja kommentoinut:

- First show with Kemper done (thanks to Daffy for borrowing his unit). Amazing. We profiled my Bogner gear and I must say that I didn't notice any difference. Scary shit... This is most likely the Spotify of guitar amps.

Kun Aleksi vielä kertoi, että Esa oli kutsunut laitetta ennen encoreja "naurettavan hyväksi", niin kiinnostukseni oli todellakin herännyt. Amorphis siirtymässä profilointiin, jopas nyt.

Bändi antaa minulle selkeät kehykset soundien kehitysympäristönä. Olin heidän kitarateknikkonaan vuosina 2008–2010, jolloin uudistin likimain koko bändin backlinen. Vaikka soittajat vaihtoivat vahvistimia ja efektejä, ydin säilyi aina. Tomi Koivusaari kuulostaa aina itseltään, kuten Esa Holopainenkin. Soittajat hallitsevat instrumenttinsa ja tietävät mitä haluavat. Ehkä juuri siksi heidän kanssaan on mukava vaihtaa laitekuulumiset aina kun siihen on mahdollisuus. Mutta että Kemper! Tämä täytyy nähdä omin silmin.

Uudenvuoden aatto, Nosturi, Helsinki

Päästyäni paikan päälle keskustelen ensiksi bändin miksaajan Sami Koiviston kanssa. Hän on erittäin vakuuttunut ja haluaa laitteen itselleen. Tiedustelen vielä rumpali Jan Rechbergerin mielipidettä. Hän on bändin tarkkakorvaisempia jäseniä, ja kuulee soittimet aina IEM-monitoroinnin kautta. ”Ei mitään eroa”, toteaa hänkin. Kemper on vakuuttanut koko porukan.

Miksaaja Koivisto sanoo, että voisin osallistua myöhemmin tänä vuonna studiosessioon, jossa he profiloivat sarjan vahvistimia ennen bändin seuraavaa studiosessiota. Erittäin mielenkiintoista, odotan tätä innolla. 

Videoklippi

Alla olevassa videossa käymme läpi tähänastiset profiilit tuoreeltaan bändin soundcheckin jälkeen. Kemper olisi tuona iltana Koivusaaren puolella, Esa oli soittanut sillä pari edellistä iltaa.

Koska P.A. oli kiinni kuvaushetkellä, emme kumpikaan kuulleet soundeja kuvaushetkellä, mikä tuntui erittäin oudolta... Videon ääniraita on taltioitu suoraan mikserin aux-lähdöistä, joten klippi antaa erittäin todentuntuisen kuvan Kemperin soundeista. Kitaran epävireisyys tuo sopivasti tähän tekemisen meininkiä..

Odotan innolla, että pääsemme "hifistelemään" studioon ja tekemään lisää profiileja. Muitakin Suomen eturivin bändejä on samoissa puuhissa, joten nähtäväksi jää, kuka ehtii ensimmäiseksi.

Tulevaisuus on täällä, uskottava se on!

15.1.2013 Kimmo Aroluoma (Kannen kuva: Tina Solda)
Kirjoittaja on toinen Custom Soundsin omistajista ja parantumaton kitaralaite-entusiasti.

LISÄÄ AIHEESTA: 

comments powered by Disqus