Custom Boards koulutus - Kitararigin Anatomia

  • Miten ammattimainen kitararigi rakennetaan?
  • Miten kiertoja ja high-gain-vahvistimia hallitaan keikoilla?
  • Mikä kamoissa hajoaa? Ensiapu ongelmien varalle.

Järjestämme sunnuntaina 29.11.2015 vuoden viimeisen Custom Boards -koulutuksen. Kurssi on suunnattu kaikille, joita kiinnostaa, miten ammattimainen kitararigi rakennetaan alusta loppuun. 

Koulutuksessa paikan päällä on kaksi Custom Boardsin teknikkoa, jotka auttavat sinua ratkomaan ongelmiasi ja suunnittelemaan juuri sinulle sopivan laitekokoonpanon. Kuvaamme luento-osuudet ja tiivistämme opit paketiksi, jonka saat jälkikäteen sähköpostiisi.

Päivän kruunaa artistivieraamme Mikko ”Linde” Lindström. HIM:in kitaristina tunnetuksi tullut virtuoosi on aina perustanut soundinsa rankkojen fuzzien käyttöön. Linde valmistelee parhaillaan kolmatta Daniel Lioneye -soololevyään. Keskustelemme levyn studiosessiosta ja kuulemme näytteitä vielä julkaisemattomalta äänitteeltä. Käymme myös läpi koko hänen kitarajärjestelmänsä ”plektrasta kartioon” -periaatteella.

Koulutuspäivä maksaa 100 €/henkilö (sis. kahvi- ja voileipätarjoilun).

Otamme kurssille vain kymmenen ensimmäisenä lippunsa lunastanutta. Toimi siis nopeasti!

HUOM! Tilaisuus on loppuunmyyty. Jos haluat tietoa tulevista koulutustapahtumista, tilaa ilmainen Backstage-blogi suoraan sähköpostiisi, näin saat aina ensimmäisenä tietoa tapahtumistamme.

TILAA BACKSTAGE-BLOGI TÄSTÄ LINKISTÄ

Aika:
Sunnuntai 29.11.2015 klo 14–20

Paikka:
Custom Sounds ja Custom Boards, Meritullinkatu 15, 00170 HELSINKI

Kouluttajat:
Kimmo Aroluoma, Custom Boardsin perustaja, Backstage-blogin pitäjä ja pitkän linjan kiertueteknikko
Eetu Lehtinen, Custom Boardsin teknikko ja mies lukuisten tyytyväisten asiakkaidemme pedaalilautaprojektien takana

Ohjelma:

14.00 Kiertuerigin anatomia
Kimmo Aroluoma avaa koulutuksen ja kertoo suunnitteluperiaatteista ja kompromisseista ammattimaisen kiertuerigin suunnittelussa.

14.30 Kiertojen ja suhinoiden ehkäisy kovalla äänentasolla
Yksi suurimpia haasteita high gain -rigissä on saada se hiljaiseksi keikkatilanteessa. Tähän on olemassa useita eri keinoja ja apuvälineitä. Näytämme miten saat moderneista Noise Gate -pedaaleista kaiken irti ja osoitamme, mihin kohtaan ne kannattaa asettaa signaalitiellä. EDIT: VIDEO LISÄTTY 6.4.2016

15.30 Miten korjaan omat pedaalini?
Vierailemme Custom Boardsin tiloissa, ja saat ensikäden opetusta pedaalien korjaamisessa. Eetu Lehtinen näyttää, mitkä ovat yleisimmät viat ja miten niitä voidaan ehkäistä ilman elektroniikan syvempää tuntemusta.

16.30 Fuzz-pedaalien vertailu
Monelle fuzz on soolojen sävyttäjä, monelle riffijyrä. Miten valitset vahvistimeesi sopivan fuzzin? Miten hyödynnät eri “gain stageja” järjestelmässäsi? Muun muassa näihin kysymyksiin etsimme vastauksia Kimmon johdolla.

17.30 Kahvi- ja voileipätauko

18.00 Plektrasta kartioon
Kimmo käy HIM:in kitarajärjestelmän läpi ”plektrasta kartioon” -periaatteella. Vertaamme langattoman järjestelmän eroa laadukkaaseen kitarajohtoon. Näytämme, miten kaksi vahvistinta saadaan soimaan yhtä aikaa, sekä tutkimme, miten efektit reititetään eri vahvistimille.

19.00 Artistivieras: Mikko ”Linde” Lindström
Illan päätteeksi HIM:in kitaristi Mikko ”Linde” Lindström kertoo efektien roolista oman kitarasoundinsa luomisessa. Kuulet, miten fuzzilla, oktaaverilla ja wahilla saadaan aikaan yksi Suomen tunnistettavimmista kitarasoundeista. EDIT: VIDEO LISÄTTY 6.4.2016

20.00 Tilaisuus loppuu

Custom Boards -laudat ovat saavuttaneet lyhyessä ajassa suuren suosion. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet kahden vuoden aikana liki sata pedaalilautaa erityylisille muusikoille. Suunnittelustamme ovat hyötyneet blues- ja rock-kitaristit, basistit, kosketinsoittajat, viulistit, trumpetinsoittajat, metallikitaristit ja elektronisen musiikin taitajat. Asiakkaitamme ovat Mikko Lindströmin lisäksi muun muassa Anssi Kela, Arto Tuunela, Erja Lyytinen, Esa Kuloniemi, Janne Puurtinen, Jussi Jaakonaho, Kie Von Hertzen, Pekka Kuusisto, Rane Raitsikka, Tuomas Wäinölä ja Varre Vartiainen.

KATSO PEDAALILAUTAGALLERIAMME TÄÄLTÄ

2.11.2015 Kimmo Aroluoma
Kirjoittaja on Jean Sibeliusta fanittava entinen stoner-rokkari, toinen Custom Soundsin omistajista sekä Custom Boards -pedaalilautakonseptin kehittäjä.

TILAA BACKSTAGE-BLOGI SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI

comments powered by Disqus