Phaser oli yritys yhdistää vibe ja flanger. Vibe oli yritys toisintaa Leslien soundi, joka oli puolestaan yritys tuoda kirkkourkujen soundimaailma sähköuruille. Kirkkourkujen mekaniikka luo ihmisäänelle luontaista vibratoa, joka syntyy tremolon myötävaikutuksella. Jos tuntuu sekavalta, lue tämä blogi. Saat samalla vastauksen otsikon kysymykseen.

Lue lisää

Olen suunnitellut tyhjentävää selontekoa vahvistimen biasoinnista jo pitkään. Olisikohan tässä oiva paikka yhdistää hyöty ja huvi? Mielestäni biasointia ei ole missään selitetty niin yksinkertaisesti, että se varmasti menisi kaikille jakeluun. Onnistuisinkohan minä siinä? Jos biasoinnista kuoritaan kaikki mystiikka ja hienot termit pois, mitä jää jäljelle?

Lue lisää

Epäonnistumisen pelko on voimakkain oppimiskeino. Hyvänä kakkosena tulee julkisen nöyryytyksen pelko. Kitarateknikon urallani tein kaikkeni, ettei signaali katkeaisi kesken esiintymisen. Olin jo pitkään katsellut ”sillä silmällä” käsin juotettuja putkivahvistimia ja ihaillut niiden layouttia ja tapaa millä johdot ovat reititetty. Varsinainen ahaa-elämys tuli kuitenkin keikkapaikalla, keskellä päivää.

Lue lisää

Maalenkki on selkeästi yleisin hurinan aiheuttaja kitarajärjestelmissä. Maalenkki syntyy, jos laite on maadoitettu useasta eri pisteestä. Laitteen johdot alkavat toimia antennina, joka poimii häiriöitä ympäristöstä. Tämä antenni pitää katkaista. Meidän ei tarvitse tietää tästä enempää vaan keskittyä pelkästään siihen, miten saamme purettua maalenkin turvallisesti, eikö niin?

Lue lisää

Ladataan…