Vahvistinguru Dave Friedmanin uutuuspedaalit

Dave Friedman on yksi Los Angelesin tunnetuimmista kitararigien ja pedaalilautojen rakentajista. Hänen asiakkaitaan ovat muun muassa Eddie Van Halen, Steve Stevens ja Jerry Cantrell.

Sittemmin Friedman on erikoistunut etenkin Marshall -tyylisten vahvistimien modaamiseen, ja hänen omaa BE-100 -malliaan voidaan pitää jo modernina klassikkona.

Katso Friedmanin valikoima Custom Boardsin sivuilta

Sittemmin Dave on siirtänyt vahvistinosaamisensa myös pedaaleihin ja tuonut valikoimiinsa monia pedaalilautoihin liittyviä tarvikkeita, joista hänellä on eittämättä kattava kokemus.

TÄNÄÄN Friedman julkaisee kaksi uutta pedaalia, jotka perustuvat hänen suosittuihin vahvistinmalleihinsa.

Friedman Dirty Shirley pohjautuu modifioituun Marshall JTM 45:een, joka on monille edelleen juuri "se" vahvistin klassisiin rock-soundeihin. Nyt tämä soundi on saatavilla myös pedaalimuodossa. Se pohjautuu Friedmanin vahvistinsuunnitteluun ja tuloksena on todella dynaaminen ja soittajan tatsiin reagoiva vahvistinmainen overdrive.

Kuten hittisärö BE-OD:nkin, tämän pedaalin voi laittaa minkä tahansa vahvistimen eteen, jolloin se toimii kuin huippuunsa viritetty etuaste ja herättää minkä tahansa kurkkupurkin täysin uuteen kukoistukseensa. Parempaa tapaa muuttaa oman vahvistimensa luonne on vaikea keksiä!

Lue lisää Friedman Dirty Shirley-pedaalista Custom Boardsin sivuilta

Toinen uutuus on Friedman Buxom Boost, joka perustuu Buxon Betty -vahvistimeen. Sen EQ on ohitettavissa, jolloin soittaja saa täysin puhdasta boostia omaan vahvistimeensa tai jos oma soundi ei siltikään täysin miellytä, voi pedaalin vahvistinmaisella etuasteella muokata oman styrkkarinsa soundia ja ajaa halutessaan sen etuastetta kauniiseen putkisaturaatioon.

MUITA FRIEDMANIN PEDAALEITA valikoimassamme ovat:

Sir Compre -kompressori
Fuzz Fiend- ja
Motor City Drive -etuasteet.

Löydät meiltä myös Friedmanin pedaalilaudat, virtalähteen ja laudan alle asetettavan reitittimen, joka perustuu Dave Friedmanin omiin kokemuksiin pedaalilautojen rakentajana.

SEURAAVA ASKEL olisi varmasti ottaa Friedmanin vahvistimet valikoimiimme. Jos olet kiinnostunut jostain mallista ja haluat tilata sen, ota minuun yhteyttä. Minulla on suora linkki Boutique Amps Distribution -kompleksiin, jossa Friedman työskentelee yhdessä muiden jenkkivahvistingurujen kanssa. Tuo paja sylkee ulos vain kitaralaitteiston terävintä kärkeä ja minulla on iloa toimia heidän edustajanaan Suomessa.

1.10.2017 Kimmo Aroluoma
Kirjoittaja on Backstage-blogin ja Custom Boardsin perustaja

LISÄÄ AIHEESTA:

comments powered by Disqus