Ghost Riot -levy sai mediassa paljon näkyvyyttä ja kiitosta kriitikoilta. Luin kaikki arvostelut, mutta niissä ei puhuttu mielestäni tarpeeksi levyn kitaraosuuksista ja niiden äänittämisestä. Koska levyn jokainen raita sisältää painavaa asiaa kitaristin näkökulmasta ja monia eriskummallisia soundiratkaisuja, levy ansaitsee mielestäni hieman tarkempaa tarkastelua.

Lue lisää

Uutinen äkillisestä poismenostasi yllätti minut eilen täysin. Vielä perjantaina olin googlannut innokkaana uutisia uudesta kirjastasi ”1917”, jonka oli määrä ilmestyä viime keskiviikkona. Nyt ymmärrän, miksi se on myöhässä. Niin ikään olin eilen rientänyt postilaatikolle nappaamaan Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen käsiini, selannut sen läpi ja toivonut, että se olisi sisältänyt taas yhden pitkän artikkelisi, joihin olin niin kovasti ihastunut.

Lue lisää

Harva levy on niin legendaarinen, että sen kitarasoundeista tehdään oma efektipedaali. Yleensä pedaalit saavat innoituksensa eri vahvistimista tai studiolaitteista, mutta Keeley Dark Side ‑pedaalin tapauksessa inspiraation lähteenä on kokonainen levy – tai pitäisikö sanoa instituutio, sillä Pink Floydin The Dark Side of the Moon edustaa monille kokonaista aikakautta ja länsimaisen studiotyöskentelyn huipentumaa.

Lue lisää

Ladataan…