Custom Boards pedaalilaudat – Wäinölä, Kauppinen ja Jaakonaho

Tarjoamme tänään ensimaistiaisia helmikuussa kuvatusta Custom Soundsin realityvideosta. Tuolla helmikuisella viikolla liikkeessämme vieraili monia kitaristeja, joille olemme suunnitelleet pedaalilaudan. Esittelen tässä heistä kolme ensimmäistä.

Klipeissä soittajat perustelevat soundivalintojaan ja testaavat samalla ennakkoluulottomasti uusia efektejä Custom Soundsin henkilökunnan avittamana.

Tuomas Wäinölä

Tutustuin Tuomakseen ensimmäisillä Tonefesteillä Turengissa. Hän halusi suunnitella kanssamme pedaalilaudan, joka helpottaisi hänen työtään yhä lisääntyvissä soittoprojekteissa. Tuomasta on kuultu viime aikoina oman bändinsä lisäksi mm. Paula Koivuniemen taustalla ja Mamma Mia -musikaalissa. Pedaalilautoja on sittemmin kertynyt jo kolme kappaletta, joissa kaikissa on laaja valikoima ammattilaisen tarvitsemia erilaisia soundeja. Tässä Tuomas käy läpi ensimmäistä luomustamme ja esittelee mm. hiuksenhienoja eroja eri overdrivepedaalien välillä.

Eetu Kauppinen

Eetu soittaa kitaraa ja laulaa Sata kaskelottia -yhtyeessä. Hän on myös Backstage-lehden editori ja yksi vakioasiakkaistamme. Etsimme Eetulle uusia soundeja ja sovitamme niitä jo hänelle tehtyyn pedaalilautaan. Vanha lauta on palvellut hienosti, mutta nyt on tullut aika hakea uutta inspiraatiota biisien tekoon. Pedaalilaudasta lähtee vahvistimelle myös johtoviuhka, jossa kulkee signaalin ja sähköjen lisäksi vahvistimen kanavanvaihto.

Jussi Jaakonaho

Jussi soittaa tällä hetkellä mm. Ismo Alangon bändissä. Rakensimme hänelle studiokäyttöä varten pedaalilaudan, johon hän keräsi kaappinsa pohjalta läjän erikoispedaaleita. Pedaalilaudasta tuli uskomattoman hieno luovuuden lähde. Se pohjautuu patch bayhin, jonka avulla jokainen pedaali on reititettävissä erikseen. Efektien järjestystä voi siis muuttaa lennosta piuhoja vaihtamalla. Tuloksena on erittäin inspiroiva ja luomiskykyinen pedaalilauta.

Näiden herrojen lisäksi meillä on edittipöydällä vielä Esa Kuloniemen, Jyri Helkon ja Teemu Viinikaisen näkemyksiä pedaalilaudoista ja eri tavoista käyttää kitaraefektejä uusien soundien luomiseen. Ja kyllä se realitysarjakin saadaan ulos, kunhan kykenen kahlaamaan tuon viikon materiaalin läpi. Sitä on meinaan paljon…

15.4.2015 Kimmo Aroluoma
Kirjoittaja on Brian Enon avulla rentoutuva entinen stoner-rokkari, toinen Custom Soundsin omistajista sekä Custom Boards-pedaalilautakonseptin kehittäjä.

LISÄÄ AIHEESTA:

comments powered by Disqus