Yhtyeeseen juuri palkattuna kitarateknikkona minusta tuntui äärimmäisen kuumottavalta ajatukselta seistä lavan sivussa arvaillen, mikä kovaa rokkaavien soittajien piuhoista tai pedaaleista hajoaisi seuraavaksi. Auttaakseni itseäni ja heitä sovin bändin managerin kanssa, että teen muusikoille varmatoimiset pedaalilaudat, joilla keikat saataisiin soitettua kunnialla ja joiden kanssa olisi helppo matkustaa.

Lue lisää

Vuonna 1972 syntynyt Sami Yli-Sirniö on yksi maamme kansainvälisesti menestyneimmistä kitaristeista. Sami soitti Waltarissa sen suurimpina menestysvuosina ja pääsi näkemään Euroopan keikkalavoja nuorella iällä. Harva tietää, mitä Samille tapahtui hänen lähdettyään bändistä. Mitä Sami teki lähdettyään Waltarista? Miten hän päätyi soittamaan saksalaiseen Kreatoriin?

Lue lisää

Jimsonweed on 90-luvun lopun psykedeelisen raskasrockin kulttinimi, jolla oli kaikki menestyksen avaimet käsissään. Siitä povattiin suurta vientitoivoa, mutta yhtye kuitenkin hajosi jättäen jälkeensä vain muutaman levytyksen. Tämä on bändin tarina sellaisena kuin sen muistan. Mukana on useita julkaisemattomia biisejä ja linkki nyt julkaistavaan uuteen levyyn.

Lue lisää

Jenkkirundi – seitsemän viikkoa kiertue-elämää kurkistaa kulissien taakse ja näyttää realistisesti, mitä tapahtuu, kun yltäkylläisyyteen tottunut bändi lähtee kiertämään Amerikkaa tiukalla budjetilla. Samalla se kertoo koskettavan tarinan egonsa riivaamasta kitarateknikosta, joka etsii kuumeisesti mielenrauhaa. Vaakalaudalla ovat artistin talous sekä kitarateknikon terveys ja avioliitto.

Lue lisää

Oman tunnistettavan äänen löytäminen on elinikäinen haaste muusikoille. Vaikka olisi kuinka taitava, ei soittajan ura lähde koskaan lentoon, jos hän tyytyy vain jäljittelemään muita. Silti valitettavan moni kitaristi käyttää koko elämänsä kuulostaakseen joltain toiselta. David Gilmour valitsi aikoinaan erilaisen lähestymistavan. Hänelle toisten soundin kopioiminen ei koskaan ollut vaihtoehto.

Lue lisää

Tämä matka tulisi olemaan jotain ihan muuta. Kohteenani on suomalaisten muuttolintujen pesänä tunnettu Fuengirola. Tarkoituksenani on kokeilla, minkälaista olisi olla Espanjassa osana Suomi-yhteisöä. Osaisinko nauttia etelän lämmöstä suomalaisittain? Onko Fuengirola härmäläisten paratiisi vai maanpäällinen helvetti? Kestäisinkö tätä niin halveksimaani ilmapiiriä tuntiakaan?

Lue lisää